YIHR raspisuje konkurs za učesnike Regionalne studijske posjete

Inicijativa mladih za ljudska prava, članica i osnivač Građanske alijanse raspisuje konkurs za učesnike regionalne studijske posjete koja će se organizovati u Rožajama u periodu 26.-28. maj 2016. godine.
Regionalna studijska posjeta organizuje se u saradnji sa partnerskim kancelarijama Inicijative mladih za ljudska prava (Srbija, BiH, Kosovo, Hrvtska) a okupiće 25 mladih ljudi iz regiona koji će imati priliku da se kroz interaktivan program međusobno upoznaju, uspostave kontakte, ali i saznaju više i diskutuju o procesu suočavanja sa prošlošću u regionu a posebno ratnim zločinima koji su se desili na teritoriji Crne Gore.
Poseban fokus ove studijske posjete biće i na problemu mobilnosti mladih u regionu i sradnji mladih kroz potencijalnu institucionalizaciju i proces formiranja Regionalne kancelarije za saradnju mladih, kao jednom od bitnih faktora za uspostavljanje boljih odnosa među mladima u regionu i smanjenju etničke distance.
Tokom studijske posjete, učesnici će imati priliku da posjete lokalnu samoupravu, upoznaju se sa društveno- političkim kontekstom koji je postojao tokom sukoba devedesetih u regionu a posebno sjeveru Crne Gore u predjelima u kojima su se dogodili ratni zločini. Tokom posjete, pored predavanja i radionica biće orgnizovane posjete lokacijama na kojima su se dogodili zločini, projekcija dokumentarnih filmova ali i zajedničko druženje sa predstavnicima lokalnih omladinskih nevladinih organizacija kao fudbalski meč.
Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete, potrebno je da svoj CV pošaljete na e-mail edin@gamn.org.
Konkurs traje do 16. maja.
Za više informacije budite slobodni da nas kontaktirate na : office@gamn.org ili edin@gman.org
Posjetu organizuje Mreža Inicijative mladih za ljudska prava uz podršku Evropske komisije.


Comments are closed.