Književno veče

Inicijativa mladih za ljudska prava, članica Građanske alijanse, u petak 7. aprila 2017. godine održala je književno veče posvećeno biblioteci u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Dobroti, Kotor.

Na književnoj večeri govorili su Dubravka Jovanović, pjesnikinja, Mašo Čekić, publicista i novinar Vesna Vičević, pjesnikinja i Milan Radović koordinator projekta iz Inicijative mladih za ljudska prava. Tokom književne večeri učešća su uzeli i pacijenti i drugi prisutni, koji su čitali stihove pisaca i postavljali pitanja i davali komentare.

Ova aktivnost je dio projekta „Biblioteka dostojna ljudi“ koji Inicijativa mladih za ljudska prava sprovodi u okviru većeg projekta „Van izolacije – ostvarivanje prava pacijenata sa mentalnim oboljenjima“ koji realizuju NVO Akcija za ljudska prava, Centar za žensko i mirovno obrazovanje ANIMA i Mental Disabilitily Advocacy Center MDAC. Projekat je finansiran od strane Evropske unije.

Pored književne večeri projektom, između ostalih, realizovane su i sledeće aktivnosti: adaptacija prostorije za biblioteku, nabavka namještaja i kompjutera, akcija doniranja i kupovina knjiga. Napominjemo da akcija “Doniraj knjigu za biblioteku dostojnu ljudi u Specijalnoj bolnici za psihijatriju” i dalje traje. Pozivamo vas da knjige donirate u prostorije Inicijative u Podgorici koje se nalaze na adresi Studenstka ulica, lamela 9, broj 5 ili u samoj Specijalnoj bolnici za psihijatriju, Dobrota bb, Kotor.
Kontakt telefon za sve informacije 020 513 687.

S poštovanjem,

Edina Hasanaga Čobaj
Izvršna direktorica YIHR


Comments are closed.