Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) jedna od hiljadu koja podržava FootbALL People Movement

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) inspirisana međunarodnim pokretom koji čini više od 100 hiljada ljudi, će se pridružiti aktivnoj sedmici Fare Football People u utorak 10.10.2017 kada će se održati utakmica u malom fudbalu u okviru projekta “Igrajmo zajedno”.

Državni službenici i NVO će igrati fudbal zajedno sa Romima.

Sedmica aktivnosti Football People je društvena kampanja koja je fokusirana na fudbal a organizuje je Fare mreža u oktobru u cilju rješavanja svih barijera koje isključuju ljude i zajednice. Podsjetićemo da je u našem društvu romska zajednica isključena i da je prema Romima etnička distanca zabrinjavajuća.
U periodu od 5. do 19. oktobra, profesionalni klubovi i igrači, osnivači i amaterska strana igre i hiljade drugih na društvenim mrežama slaviće snagu fudbala kako bi ujedinili ljude i slavili različitosti. Tokom 2016.godine, više od dvije hiljade aktivnosti organizovano je u Evropi. Više od 100 hiljada bilo je direktno uključeno. YIHR je dio ovog pokreta i srećni smo što se možemo na njih osloniti i slaviti zajedno.
Izvršni direktor Mreže Piara Powar kazao je „Sedmica fudbalera je veoma važan period za evropski fudbal jer okuplja sve one koji gledaju, igraju ili se bave sportom i podržavaju inkluziju i različitosti u svim strukturama“.
YIHR i Fare vas pozivaju da ispratite fudbalsku utakmicu i ohrabruju sve grupe koje su uključene u borbu protiv diskriminacije da se pridruže sedmicama posvećenim Ljudima fudbala. Fudbalska utakmica se igra u utorak sa početkom u 19h na terenu Sportskog centra DADEX u Maslinama.
S poštovanjem,

Milan Radović
Koordinator projekta

Za dodatne informacije o sedmicama posvećenim Ljudima Fudbala, posjetite i pratite stranice www.yihr.me, www.farenet.org, www.facebook.com/farenetwork, https://twitter.com/farenet, https://www.instagram.com/farenet/ i https://twitter.com/fare_es


Comments are closed.