Održana fudbalska utakmica u okviru nedjelje “Football People”

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR), inspirisana međunarodnim pokretom koji čini više od 100 hiljada ljudi, organizovala je sinoć utakmicu kao dio aktivnosti koje su posvećene sedmici “Fare Football People”.
Utakmicu u malom fudbalu u okviru projekta “Igrajmo zajedno” igrali su državni službenici i predstavnici NVO zajedno sa Romima.

Igrali su crveni i bijeli, a crveni su slavili rezultatom 10:9. Igrači su bili: Aleksandar Obradović, Agim Gaši, Boris Raonić, Edin Đoković, Elvis Beriša, Edin Balja, Edin Eminović, Dijamant Pajazitaj, Marko Čanović, Milan Radović, Mileta Radovanić, Serdjan Baftijari, Srdan Kosović i Zoran Vujačić.
Sudije su bile Valon Dasharami, sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i Rabii Hantouli, ambasador Palestine u Crnoj Gori.

Sedmica aktivnosti “Football People” je društvena kampanja koja je fokusirana na fudbal a organizuje je Fare mreža u oktobru mjesecu u cilju rješavanja svih barijera koje isključuju ljude i zajednice. Podsjetićemo da je u našem društvu romska zajednica isključena i da je etnička distanca prema Romima zabrinjavajuća.
Podsjećamo da u periodu od 5. do 19. oktobra, profesionalni klubovi i igrači, osnivači i amaterska strana igre i hiljade drugih na društvenim mrežama slave snagu fudbala kako bi ujedinili ljude i slavili različitosti. Tokom 2016. godine, više od dvije hiljade aktivnosti organizovano je u Evropi. Više od 100 hiljada bilo je direktno uključeno. YIHR je dio ovog pokreta i srećni smo što se možemo na njih osloniti i slaviti zajedno.

S poštovanjem,

Milan Radović
Koordinator projekta

Za dodatne informacije o sedmicama posvećenim Ljudima Fudbala, posjetite i pratite stranice www.yihr.me, www.farenet.org, www.facebook.com/farenetwork, https://twitter.com/farenet, https://www.instagram.com/farenet/ i https://twitter.com/fare_es


Comments are closed.