PREDSTAVLJENO ISTRAŽIVANJE “PROBLEM POMIRENJA NA ZAPADNOM BALKANU – ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNJENJA U CRNOJ GORI”

Inicijativa mladih za ljudska prava je, 6. jula na press konferenciji za medije, predstavila rezultate istraživanja “Problem pomirenja na Zapadnom Balkanu – Istraživanje javnog mnjenja u Crnoj Gori”. Aktivnost je organizovana u sklopu projekta “Odgovornost za prošlost“, čiji su donatori Evropska unija i Ministarstvo javne uprave. Istraživanje je urađeno u periodu od 10. maja do 2. juna, na uzorku od 1100 ispitanika. (more…)

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Inicijativa mladih za ljudska prava (osnivačica Građanske alijanse) započela je implementaciju projekta „No impunity for the past“ (Odgovornost za prošlost) čije je primarni cilj istraživanje i dokumentovanje ratnih zločina u Crnoj Gori Read more…

ODRŽANA KONFERENCIJA “INFORMACIONO DOKUMENTACIONI CENTAR – PRAVDA ZA PROŠLOST, ZALOG ZA BUDUĆNOST”

Konferencija pod nazivom “Informaciono dokumentacioni centar – Pravda za prošlost, zalog za budućnost” je održana juče u Eu Info Centru, gdje je ujedno i potpisan Memorandum između Skupštine Crne Gore i Inicijative mladih za ljudska prava o osnivanju Istraživačko-dokumentacionog centra, u okviru projekta „No impunity for the past!“ („Odgovornost za prošlost“) koji YIHR sprovodi uz podršku Evropske unije.

UTAKMICA FOOTBALL PEOPLE

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR), članica Građanske alijanse, je 17.oktobra organizovala #FootballPeople utakmicu a u cilju prevazilaženja diskriminacije i predrasuda prema manjinskim zajednicama, kao i promovisanju socijalne inkluzije kroz fudbal.

INICIJATIVA MLADIH ZA LJUDSKA PRAVA DOBITNICA VÁCLAV HAVEL NAGRADE ZA LJUDSKA PRAVA

Regionalna mreža Inicijative mladih za ljudska prava dobitnica je prestižne nagrade za ljudska prava Vaclav Havel koju od 2009. godine dodeljuje Parlamentarna skupština Saveta Evrope.
Inicijativi mladih za ljudska prava nagrada je uručena danas na svečanoj ceremoniji u Strazburu, a osim Inicijative, nagradu je dobio i Ilham Tohti, zagovarač i branitelj prava zajednice Ujgura u Kini, dok je Buzurgmehr Yorov, advokat koji je u Tadžikistanu branio i stao u zaštitu brojnih političkih zatvorenika bio u užem izboru za dodelu nagrade.