POZIV ZA STAŽIRANJE

U okviru projekta „Podrška promociji regionalnih aktivnosti civilnog društva na Zapadnom Balkanu” finansiranog od strane Fonda za Zapadni Balkan (WBF) i Evropske Unije, a koji sprovodi Inicijativa mladih za ljudska prava YIHR iz Crne Gore, Impakt Centar iz Albanije i Media promo info iz Bosne i Hercegovine, koji ima za cilj stvaranje nove perspektive država učesnica kroz dvonedeljnu razmjenu pripravnika/stažista otvoren je poziv za zainteresovane mlade ljude da uzmu učešća u razmjeni pod nazivom „Hello neighbour! Knowing the region through internships.“ (more…)

ZAUSTAVITE RAT U UKRAJINI

Regionalna mreža Inicijative mladih za ljudska prava djeluje u poslijeratnim zemljama Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kosovu, Crnoj Gori i Srbiji. Naša društva su svjedočila posljedicama rata i još uvijek trpe posljedice vojnih operacija poput ovih Ruske Federacije prema Ukrajini, zbog toga osuđujemo takve događaje i duboko saosjećamo s patnjom ljudi u Ukrajini. (more…)

PROJEKAT “JAČANJE MLADIH – JAČANJE MEDIJSKIH SLOBODA”

Inicijativa mladih za ljudska prava je počela realizaciju projekta “ Jačanje mladih – jačanje medijskih sloboda” uz podršku “Nezavisnog udruženja novinara Srbije iz Beograda”, koji finansira Evropska unija. Cilj projekta je doprinos razvoju medijskih sloboda kroz unapređenje medisjkog profesionalizma u izvještavanju medija u Crnoj Gori. Takođe, kroz implementaciju projekta doprinijeće se unapređenju kapaciteta mladih novinara i svijesti mladih o medisjkom profesionalizmu, istraživačkom novinarstvu i medisjkom slobodama, sa fokusom na manje rezvijene lokalne zajednice i studente. (more…)